Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål?

Spørsmål:

Din e-post:*


Spørsmål


Svar

Hvilke sykdommer behandler du?
Lavt stoffskifte og ledsagende problemer. Plager fra magen pga matoverfølsomhet og irritabel tarm syndrom. Andre sykdommer i fordøyelseskanalen henvises.

Tror du at du kan hjelpe meg?
Å hjelpe kan være alt fra å bli hørt og få noen trøstende ord til å kurere sykdom. Selv om du skulle ha en sykdom du ikke kan bli kvitt, kan det hende du vil kunne få det bedre enn idag. Hvorvidt jeg kan er avhengig av hva du vil ha hjelp til, min kunnskap og evne til å hjelpe deg for å få til dette og din motivasjon og vilje til å hjelpe deg selv. Selv om jeg har kunnet hjelpe andre med samme problem som deg, er det ikke sikkert at jeg kan hjelpe deg. Ingen kan gi garantier om behandlingsresultat for det er alltid forbundet med noen grad av usikkerhet og er avhengig av mange faktorer som er utenfor behandlerens kontroll. Jeg kan derfor ikke svare annet enn at hvis du vil ha hjelp, så skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg.

Hvordan bestiller jeg time?
Du kan bestille time og se timeboken her.

Kan jeg ta prøvene før timen?
Kort svar: Nei, men du må gjerne ta med det du har av prøvesvar fra tidligere. Langt svar: For at dette skulle ha vært mulig, måtte jeg ha fått personopplysninger til å lage rekvisisjoner og deretter sende dem i posten - til ekstra kostnad. Da ville jeg heller ikke fått anledning til å vurdere hvilke prøver som kunne være relevante for deg og du vil med sannsynlighet måtte ta flere prøver etter timen likevel. Første time må i hovedsak benyttes til å innhente informasjon fra deg ved spørsmål og klinisk undersøkelse. Det er ikke forsvarlig å hoppe over dette. Prøvetaking før første time ville bare bli dyrere og ikke spare noe tid.

Kan langtreisende få vurdert ernæringsstatus?
Kort svar: Ja. Langt svar: Prøvene må tas fastende, men kan tas når som helst på dagen. Det kan være slitsomt å være fastende hele reisen (selv om det er mulig). Et alternativ kan være å komme kvelden før og ta prøvene i forbindelse med konsultasjon morgenen etter. Ved fullstendig ernæringsstatus, må prøvene tas ved Lab1. Ellers kan prøvene tas ved et annet laboratorium senere.

Hvor mye vil første konsultasjon inkludert prøver koste?
Første konsultasjon er 55 min og koster per 11.6.2016 kr 1365 (ved betaling kontant eller med Vipps). Ved utredning av lavt stoffskifte er de første prøvene som tas dekket av Folketrygden. Pris på selve prøvetakingen varierer mellom de ulike laboratoriene fra 45-500 kr. Første utgift vil derfor vanligvis være under 1500 kr.